Caută Cazare
14
Jun, 2024
15
Jun, 2024
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adulți
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Copii

1. Ce poti face la Baile figa?

1. Ce poti face la Baile Figa?

Situată în inima Transilvaniei, stațiunea Băile Figa oferă turiștilor relaxare într-un mediu natural. Amplasată la marginea unei păduri, Băile Figa se întinde pe 15 hectare și se află la doar 3 km de orașul Beclean. Stațiunea este renumită pentru băile cu nămol, dar și pentru proprietățile apei sărate din bazine și lacuri.

Caută cazare Baile Figa

1. Ce poti face la Baile Figa?

Aqualand

Aici avem cu ce ne lauda pentru ca deținem cel mai lung tobogan din tara,  avand nevoie de jumătate de minut pentru a parcurge cei 155 de metri, coborand de la o inaltime de 25 de metri. Pe langa acest tobogan mai avem 3 tobogane de viteza cu o lungime de 18 metri, si un tobogan spirala.Toate toboganele iti ofera senzatii de neuitat.

Bazinul cu apa sarata

Bazinul cu apa sarata este amenajat in aer liber inconjurat de terase unde se poate servi gustari sau racoritoare.In apropierea bazinului se afla si o plaja de nisip pe care se gasesc sezlonguri. In interiorul complexului se gaseste si un bazin unde se pot face impachetari si bai cu namol. Namolul de aici este perfect pentru tratamente impotriva bolilor reumatice, ale sistemului nervos, ale aparatului locomotor si chiar afectiuni ginecologice. Lacul sarat denumit “Cerbul” linistit, ascuns si cel mai sarat lac din statiune. Se gaseste in capatul statiunii, sub padure. Adancimile acestuia variaza, fiind in trepte si poate atinge adancimea maxima de pana la 4 metri, iar in apropierea acestuia sunt amenajate toaletele ecologice.

Vedere Lacul sarat 1 scaled
Aerosoli circulari 768x576 1

Aerosoli salini longitudinali și circulari

Turiștii care vizitează Complexul Balnear Băile Figa vor remarca faptul că aerul din stațiune este mult mai curat decât în anii precedenți. În plus, are și efect terapeutic, ca de salină.Asta datorită celor două noi structuri construite în complex numite Aerosoli longitudinali, respectiv Aerosoli circulari. Utilizate la producerea sării, cele două structuri elimină apa dintr-o soluție salină prin evaporare, crescând concentrația de săruri minerale ajungând apoi în aerul din jurul lor. Practic, picăturile de apă bogate în minerale în aer sunt considerate ca având efecte benefice asupra sănătății similare cu respirația în aerul mării.

Bazine

In cladirea din mijlocul complexului se afla o piscina cu apa dulce, apa fiind tinuta la o temperatura constanta, oferind confort corpului uman. In aceeasi cladire se gaseste si sauna, jacuzzi, toalete, vestiar, pentru femei si barbati, un cabinet medical, iar la etaj sali de masaj, masa de ping-pong si sala de fitness. In complex in partea stanga se gaseste un bazin cu apa dulce, cu o adancime de 2 metri, iar pe marginea acestui bazin se gasesc sezlonguri si umbrele.In apropierea acestui bazin sunt amenajate terase, unde se pot servi diverse gustari, atat calde cat si reci, bauturi ractoritoare sau alcoolice.

In mijlocul complexului se gaseste un bazin cu apa dulce cu o adamcime de 2m cat si “raul lenes” care inconjoara o plaja plina de sezlonguri si umbrele.

FB IMG 1616961290369 1
Spatii de joaca 2 scaled

Centru sportiv si spatiu de joaca

Daca esti un iubitor al sporturilor cu gazon poti juca un fotbal impreuna cu prietenii tai la cele mai mici preturi din zona pe terenul amenajat in complex, sau tenis de camp pe unul din cele doua  terenuri amenajate (rachetele sunt incluse in pret). 
Si copii au parte de un tratament special in parcul de distractii construit din lemn , unde pot gasi, tobogane, casute, sau alte jocuri in care isi pot petrece timpul intr-un loc sigur, iar dumneavoastra sa va bucurati de timpul petrecut in complex.

Cauta cazare Baile Figa
14
Jun, 2024
15
Jun, 2024
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adulți
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Copii